20 Şubat 2011 Pazar

SODALI LOKMA TATLISI

SODALI LOKMA TATLISI - 1
Hazırlama Zamanı dakika
Pişirme Zamanı dakika
Kaç Kişilik

Malzemeler

  • * HAMURU İÇİN
  • * 1 şişe maden suyu
  • * 1 bardak ılık su
  • * yarım paket kuru maya (küçüklerden)
  • * aldığı kadar un
  • *
  • * ŞERBETİ İÇİN
  • * 3 su bardağı şeker
  • * 3 su bardağı su
  • * 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı

  • * Şerbetimizi koyu kıvamda olana kadar kaynatalım (biraz duru olursa şerbet lokmalar hamurlaşır),soğutmaya bırakalım.hamuru hazırlamaya gelince bütün malzemelerimizi karıştırıp,kekten biraz daha koyu bir hamur elde edip,1 saat mayalanmaya bırakacağız.Mayalanma işlemi tamamlanınca ocağa kızartmak için yağımızı da hazırlayalım,iyice kızgın halde olsun.küçük bir kaseye de biraz sıvıyağ koyalım çay kaşığını yağa batırıp hamurumuzdan bir kaşık alıp kızgın yağa atalım.her tarafı kızardıktan sonra alıp soğuk şerbetimize atalım,şerbetin içinde fazla bekletmeyin yoksa çıtırlığı kaybolur:)) afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

adsense